Nounauwtutter krijgt dartles

door 21 januari 20082008 voorjaar

De wedstrijd tegen de mannen van Den Hout betekende de eerste officiële wedstrijd van ons team buiten het thuiscircuit en liet zien dat we er nog niet helemaal zijn. Tinus, Jos en Niek waren toch beduidend beter en zij pakten na een lange avond de plekken 1, 2 en 3. Dan dan vervolgens op 4 ook nog een hele Denhoutenaar stond (Patje) was eigenlijk ook al geen verrassing meer. Maar het was een gezellige avond bij Café Schuttershof en zeker voor herhaling vatbaar. Eerst maar eens een trainingskamp.

Nadat we eerst door Pat werden getracteerd op gebak vanwege zijn verjaardag, begonnen de wedstrijden. Er waren 3 poules gemaakt met ieder drie spelers. En al snel nauwde ut ur. Tinus liet zijn dat hij de pijlen vanuit iedere positie in het bord kon krijgen, Ludo (BB) liet zien erg constant te zijn, Ruud probeerde met tijdwinnen Tinus uit zijn ritme te krijgen (maar zelfs een lang toiletbezoek hiep niks), Ton pakte de eerste leg voor ons team, Pat kon niet van zullie Jos winnen (het zal de druk wel zijn) en nu wordt deze zij wel erg lang, dus zetten we er even een pun achter. In de derde poule won Niek van zowel Ron als Frank met 3-0 en wist Frank zijn reputatie van comeback-kid weer weer te maken door na een 2-0 achterstand toch nog van Ron te winnen. Na deze wedstrijden was het tijd om de balans op te maken en werd er pelaad wie de kruisfinales zouden spelen en wie om de troostprijzen gingen. Hieronde de eindstanden van de poules.  

Poule 1Poule 2Poule 3
1. Tinus 61. Jos 61. Niek 6
2. Ruud 32. Pat 42. Frank 3
3. Ludo 03. Ton 13. Ron 2

 Vervolgens werden de wedstrijden om de plekken 7 en 8 en 5 en 6 gespeeld. Hier was het een groot Nounauwtutter-gehalte. Ton speelde tegen Ron om de 7/8e stek. Deze partij werd door Ron met 3-1 gewonnen, waarbij Ron ook nog de hoogste uitworp van de avond realiseerde (110).   De strijd om plek 5 en 6 ging tussen de broers Van Hassel. Uiteindelijk won Frank met 3-2 van Roedie.

Toen was het tijd voor de kruisfinales.  Allereerst speelde Jos tegen Tinus. Dit werd door laatstgenoemde met 3-0 gewonnen. Niek versloeg vervolgens in de andere halve finale Pat met 3-1, dus waren de kaarten geschud. De strijd om de 3/4e plaats werd weer een broedergevecht, dat door Jos uiteindelijk werd gewonnen van Pat.  

De finale was erg spannend. Deze ging dus tussen Tinus en Niek en Niek maakte het hem erg moeilijk maar uiteindelijk won toch Tinus, die niet voor niets op zijn rode shirt The Master heeft staan. Voor diegenen die het niet helemaal hebben kunnen volgen, hieronder de eindstand van deze avond.   1. Tinus 2. Niek 3. Jos 4. Pat 5. Frank 6. Ruud 7. Ron 8. Ton 9. Ludo   Hierna volgde de prijsuitreiking door onze spreekstalmeester Pat. Ron ontving voor de hoogste uitworp van de avond een lekkere fles ACE-drank. Runner-up Niek kreeg anderhalve liter ACE-drank (nog zonder dus) en winnaar Tinus, die al jaren de drank heeft afgezworen, kreeg een bierpakket.  

Het was een erg gezellige avond die binnenkort zeker een vervolg zal krijgen in Den Hout.  

Hieronder voor de statistici onder ons, de statistieken.  

Naam100140
Tinus132
Niek61
Frank51
Pat51
Ron42
Jos30
Ruud30
Ton21
Ludo10

Ook hier was een verslaggever van de Zundertse Bode aanwezig, hieronder zijn verslag.  

Dartclinic Nounauwtutter succes

ZUNDERT – Afgelopen vrijdag was het zover. Ter ere van Pat verjaardag had hij een dartclinick georganiseerd bij Denies op Klein-Zundert. Hij had een gerenommeerd team gecontracteerd uit Den Hout. Normaliter bestaat het clinicteam uit een zestal personen, maar vanwege de kosten waren er slechts drie afgereisd naar Klein Zundert.   Nadat we op koffie en gebak getrakteerd waren, werden we ingedeeld in drie poules van drie personen. Vanwege de affiches die door heel Klein Zundert waren verspreid, was er erg veel publiek aanwezig. Aan de deur werd tolerant omgegaan met de mensen die hun Nounauwtutterpas waren vergeten. De eerste partij was The Master (Tinus) tegen Ludo. Ongeveer 10 minuten, 7 keer 100+ en nog geen enkele keer kans op een uitgooi kon Ludo the Master feliciteren. De tweede partij was Ton tegen Jos Hankey. Eerste leg was nog voor Ton, maar de drie daarop volgende waren voor Jos. De derde partij was (One Dart) Niek tegen Ruud, maar ook daar een zelfde beeld, de mannen uit Den Hout waren zes klasse beter, maar dat mag ook wel voor dat geld.

Het was wel opvallend dat de Nounauwtutters ze goed lieten smaken, de mannen uit Den Hout waren wat dat betreft veel rustiger. Misschien lag het daar wel aan dat we geen partijen tegen ze wisten te winnen. Alleen in de onderlinge partijen tussen de Nounauwtutters werd er gestreden, vooral de partij tussen Ron en Frank was spannend. Frank kwam terug uit kansloze positie en wist nipt te winnen met 3-2. Al met al wederom een geslaagde avond, Pat hoe verzin je het om onze zo te verrassen met een dartclinick op je verjaardag. Ik ben benieuwd wie de volgende jarig is en wat die verzint om ons te verrassen. We houden u op de hoogte.

Voor verdere informatie of voor het vastleggen van een dartclinickteam kunt u zich melden bij www.nounauwtutter.nl, wij nemen dan contact met u op.

Bron: Zundertse Bode 23-1-2008

En dan de foto’s nog

Laatste nieuws

De Leste voor seizoen 22-23 en meteen de drukste
De Leste voor seizoen 22-23 en meteen de drukste

Alle 5 darters waren aanwezig, dit omdat Supergroover toch de juiste prio's had gesteld. Even geen repetitie maar lekker (ontspannen) darten. Zoals gewoonlijk werd er afgetrapt met een heerlijk bakje koffie, inclusief drap. De oplossing kan zijn om de nieuwe kan te...

Dubbel 1 het madhouse
Dubbel 1 het madhouse

Eerst een huishoudelijke mededeling. Werd er in het vorige verslag nog melding gemaakt dat de problemen met het koffiezet apparaat zijn opgelost, kan ik nu melden dat dit niet zo is. Dus er kan gesponserd worden voor een nieuw koffiezet apparaat. Vrijdagavond, 9 juni...

He’s back
He’s back

Sinds 25 November uitgeschakeld door een dop van een fles. Ik hoor jullie al denken een kroonkurk van een flesje Lager!! Nee hoor het was een afsluitdop van een sport cq fruitdrankje. Na diverse smeersels /pillen / oogdruppels en een piratenlapje werd er toch besloten...

7.52
7.52

Waren the all the ways vorige keer nog uitzondering, vanavond was het meer de regel. De avond begon met 3 plus 1 darter. Jawel dieje ene is Pat. Pat was vooral aanwezig voor de geestelijk support. Eind mei wordt Pat geopereerd aan zijn oog, en hopelijk kan zich dan...