Nounauwtutter krijgt dartles

door 21 januari 20082008 voorjaar

De wedstrijd tegen de mannen van Den Hout betekende de eerste officiële wedstrijd van ons team buiten het thuiscircuit en liet zien dat we er nog niet helemaal zijn. Tinus, Jos en Niek waren toch beduidend beter en zij pakten na een lange avond de plekken 1, 2 en 3. Dan dan vervolgens op 4 ook nog een hele Denhoutenaar stond (Patje) was eigenlijk ook al geen verrassing meer. Maar het was een gezellige avond bij Café Schuttershof en zeker voor herhaling vatbaar. Eerst maar eens een trainingskamp.

Nadat we eerst door Pat werden getracteerd op gebak vanwege zijn verjaardag, begonnen de wedstrijden. Er waren 3 poules gemaakt met ieder drie spelers. En al snel nauwde ut ur. Tinus liet zijn dat hij de pijlen vanuit iedere positie in het bord kon krijgen, Ludo (BB) liet zien erg constant te zijn, Ruud probeerde met tijdwinnen Tinus uit zijn ritme te krijgen (maar zelfs een lang toiletbezoek hiep niks), Ton pakte de eerste leg voor ons team, Pat kon niet van zullie Jos winnen (het zal de druk wel zijn) en nu wordt deze zij wel erg lang, dus zetten we er even een pun achter. In de derde poule won Niek van zowel Ron als Frank met 3-0 en wist Frank zijn reputatie van comeback-kid weer weer te maken door na een 2-0 achterstand toch nog van Ron te winnen. Na deze wedstrijden was het tijd om de balans op te maken en werd er pelaad wie de kruisfinales zouden spelen en wie om de troostprijzen gingen. Hieronde de eindstanden van de poules.  

Poule 1Poule 2Poule 3
1. Tinus 61. Jos 61. Niek 6
2. Ruud 32. Pat 42. Frank 3
3. Ludo 03. Ton 13. Ron 2

 Vervolgens werden de wedstrijden om de plekken 7 en 8 en 5 en 6 gespeeld. Hier was het een groot Nounauwtutter-gehalte. Ton speelde tegen Ron om de 7/8e stek. Deze partij werd door Ron met 3-1 gewonnen, waarbij Ron ook nog de hoogste uitworp van de avond realiseerde (110).   De strijd om plek 5 en 6 ging tussen de broers Van Hassel. Uiteindelijk won Frank met 3-2 van Roedie.

Toen was het tijd voor de kruisfinales.  Allereerst speelde Jos tegen Tinus. Dit werd door laatstgenoemde met 3-0 gewonnen. Niek versloeg vervolgens in de andere halve finale Pat met 3-1, dus waren de kaarten geschud. De strijd om de 3/4e plaats werd weer een broedergevecht, dat door Jos uiteindelijk werd gewonnen van Pat.  

De finale was erg spannend. Deze ging dus tussen Tinus en Niek en Niek maakte het hem erg moeilijk maar uiteindelijk won toch Tinus, die niet voor niets op zijn rode shirt The Master heeft staan. Voor diegenen die het niet helemaal hebben kunnen volgen, hieronder de eindstand van deze avond.   1. Tinus 2. Niek 3. Jos 4. Pat 5. Frank 6. Ruud 7. Ron 8. Ton 9. Ludo   Hierna volgde de prijsuitreiking door onze spreekstalmeester Pat. Ron ontving voor de hoogste uitworp van de avond een lekkere fles ACE-drank. Runner-up Niek kreeg anderhalve liter ACE-drank (nog zonder dus) en winnaar Tinus, die al jaren de drank heeft afgezworen, kreeg een bierpakket.  

Het was een erg gezellige avond die binnenkort zeker een vervolg zal krijgen in Den Hout.  

Hieronder voor de statistici onder ons, de statistieken.  

Naam100140
Tinus132
Niek61
Frank51
Pat51
Ron42
Jos30
Ruud30
Ton21
Ludo10

Ook hier was een verslaggever van de Zundertse Bode aanwezig, hieronder zijn verslag.  

Dartclinic Nounauwtutter succes

ZUNDERT – Afgelopen vrijdag was het zover. Ter ere van Pat verjaardag had hij een dartclinick georganiseerd bij Denies op Klein-Zundert. Hij had een gerenommeerd team gecontracteerd uit Den Hout. Normaliter bestaat het clinicteam uit een zestal personen, maar vanwege de kosten waren er slechts drie afgereisd naar Klein Zundert.   Nadat we op koffie en gebak getrakteerd waren, werden we ingedeeld in drie poules van drie personen. Vanwege de affiches die door heel Klein Zundert waren verspreid, was er erg veel publiek aanwezig. Aan de deur werd tolerant omgegaan met de mensen die hun Nounauwtutterpas waren vergeten. De eerste partij was The Master (Tinus) tegen Ludo. Ongeveer 10 minuten, 7 keer 100+ en nog geen enkele keer kans op een uitgooi kon Ludo the Master feliciteren. De tweede partij was Ton tegen Jos Hankey. Eerste leg was nog voor Ton, maar de drie daarop volgende waren voor Jos. De derde partij was (One Dart) Niek tegen Ruud, maar ook daar een zelfde beeld, de mannen uit Den Hout waren zes klasse beter, maar dat mag ook wel voor dat geld.

Het was wel opvallend dat de Nounauwtutters ze goed lieten smaken, de mannen uit Den Hout waren wat dat betreft veel rustiger. Misschien lag het daar wel aan dat we geen partijen tegen ze wisten te winnen. Alleen in de onderlinge partijen tussen de Nounauwtutters werd er gestreden, vooral de partij tussen Ron en Frank was spannend. Frank kwam terug uit kansloze positie en wist nipt te winnen met 3-2. Al met al wederom een geslaagde avond, Pat hoe verzin je het om onze zo te verrassen met een dartclinick op je verjaardag. Ik ben benieuwd wie de volgende jarig is en wat die verzint om ons te verrassen. We houden u op de hoogte.

Voor verdere informatie of voor het vastleggen van een dartclinickteam kunt u zich melden bij www.nounauwtutter.nl, wij nemen dan contact met u op.

Bron: Zundertse Bode 23-1-2008

En dan de foto’s nog

Laatste nieuws

Chat GTP, is dit nu 41 of 38 en 1 BB?
Chat GTP, is dit nu 41 of 38 en 1 BB?

Ook Chat GTP had geen antwoord op de deze vraag. Toch werd er geconstateerd dat de pijl het bord raakte, dus werd door de organisatie besloten om 41 punten te tellen. Het bleef dus nog lang onrustig. Maar niet heus. Deze avond 4 die-hards (deze week weer eens alle...

Bijna vergeten uitslagen en de return of BB
Bijna vergeten uitslagen en de return of BB

Uw razende reporter had het zo druk, dat hij geen tijd had om vrijdag 24 mei j.l. aanwezig te zijn tijdens de dartavond. Daarnaast was uw razende reporter ook vergeten om de uitslagen van deze avond te verwerken en te vermelden op deze razend actuele website. Met...

Smarties en dweilpauzes
Smarties en dweilpauzes

Als er iets is waar Smarties niet goed tegen kunnen, dan is het vocht. Want je ze smelten in de mond, maar ja die is vochtig. Stel, je hebt een darthonk waarvan het dak wat mankementen vertoond en je dus regelmatig dweilpauzes in moete lassen, zodat de baan weer droog...

Terug aan de oche
Terug aan de oche

Vrijdag 5 april jl. troffen we een oude bekende aan in ons darthonk. Franky all the Way was all the way uit Zevenbergen overgekomen om de pijlen te kruisen met een drietal andere NNT-ers. Bedankt weer Franky voor de wijze lessen, waarschijnlijk gaan we er niks mee...

De cliffhanger
De cliffhanger

De avond begon eigenlijk 's middags. Pat Henkie stuurde vanuit de organisatie een noodkreet uit: "zijn er nog stiften?". Gelukkig reageerde Mighty Marco attent, dat hij wel stiften mee zou brengen. Daar zat helaas ook een permanent marker bij en omdat de...