In het lichaam van

door 30 januari 20232022-2023

20 Januari was het eindelijk zover. De weersberichten waren gunstig zodat er weer gedart kon worden Wel even een dankwoord aan BB die van te voren de verwarming had aangeslingerd. Dit hadden we wel nodig. Helaas 2 afmeldingen. Pat Henkie die nog de scherpte mist omdat hij zicht heeft van 1 oog. Of was het toch de kou?? Beterschap Patje en een spoedig herstel. The Friek was er ook niet, die had andere spannende dingen te doen.

Al sinds jaar en dag beginnen de wedstrijden om 19:30. Dan blijft het raar dat de eerste melding van ik “ben wat later” rond 19:00 uur binnenkomt. Supergroover zat nog niet aan zijn stappen en moest daarom de hond nog uit laten. Of was hier al sprake van intimidatie??

Roedi Fitten en Daddy Cool hadden hierdoor ruim de tijd om de opwarming af te werken. Tegen 20:00 kwam Supergroover binnenvallen en vol trots liet hij zijn stappenteller zien met de stappen van de dag zelf. Het viel DC al op dat Supergroover wat lichter was en dat kon niet van 1x de hond uitlaten zijn. Het blijkt dat Supergroover al vanaf juni in het krachthonk zit. Chapeau Supergroover!!

Er werd besloten om een dubbel programma af te werken, namelijk 1x 501 en 1x TicTacs. Wel met ingebouwde pauzes om even de benen te laten rusten.

De eerste (501) was Roedie Fitten – Supergroover. Een hoogstaande partij die binnen 40 minuten werd afgewerkt. Er werd het uiterste gevraagd van Supergroover om deze partij over te trekken. Na een spannend leg verloop werd het 3-1 voor Supergroover.

De volgende partij was tussen Daddy Cool en Roedi Fitten. Voordat de partij van start kon gaan moest Daddy Cool eerst even plassen. Dit zou niet de laatste keer zijn deze avond. Oorzaak de Spa Rood die geen Spa Rood was maar Spa met een smaakje. De 2de leg was hoogstaand, nadat beide binnen 10 pijlen op een uitworp stonden (waar hebben we dit meer gezien?) kon het uitgooien op een dubbel beginnen. Roedi Fitten stond op dubbel 1, maar gooide altijd net eronder en Daddy Cool stond op 3 maar gooide zijn 1ste pijl altijd in de dubbel 1. Zaten de heren wel in het juiste lichaam. De partij ging naar Daddy Cool met 3-2.

Als we ook nog tic-tacs wilden spelen dan moesten we de vaart er wel inhouden. Twee partijen gespeeld en liep al tegen 10en!? De laatste 501-partij, DC – Supergroover, werd in een hoog tempo afgewerkt. Enige consternatie was erbij de 3de leg. Daddy Cool dacht deze leg te pakken door met een bull uit te gooien. Helaas gooide hij nu 10 punten teveel. Dit was duidelijk terug te zien op de VAR beelden . Wel wist Daddy Cool de partij met 3-2 te winnen.

Één van de vele hoogtepunten was de uitgooi van 88 door Roedi Fitten. Nu is 88 niet zo moeilijk voor de mannen van Nounauwtutter (..), maar wel de door Roedi Fitten gebruikte combinatie namelijk tripple 20, 12 en dubbel 8.

Aangezien het nu al tegen elven liep, werd er besloten om de TicTacs meer even achterwege te laten. Helaas is alleen de hoogste uitwerp van Roedi Fitten genoteerd.
Oorzaak hiervan is het sterk roulerend programma van de aanwezige darters. Excuses van de organisatie.

Gelukkig hebben we de uitslagen nog.

Roedi Fitten – Supergroover 1-3
Daddy Cool – Roedi Fitten 2-3
Supergroover – Daddy Cool 2-3

Laatste nieuws

De Leste voor seizoen 22-23 en meteen de drukste
De Leste voor seizoen 22-23 en meteen de drukste

Alle 5 darters waren aanwezig, dit omdat Supergroover toch de juiste prio's had gesteld. Even geen repetitie maar lekker (ontspannen) darten. Zoals gewoonlijk werd er afgetrapt met een heerlijk bakje koffie, inclusief drap. De oplossing kan zijn om de nieuwe kan te...

Dubbel 1 het madhouse
Dubbel 1 het madhouse

Eerst een huishoudelijke mededeling. Werd er in het vorige verslag nog melding gemaakt dat de problemen met het koffiezet apparaat zijn opgelost, kan ik nu melden dat dit niet zo is. Dus er kan gesponserd worden voor een nieuw koffiezet apparaat. Vrijdagavond, 9 juni...

He’s back
He’s back

Sinds 25 November uitgeschakeld door een dop van een fles. Ik hoor jullie al denken een kroonkurk van een flesje Lager!! Nee hoor het was een afsluitdop van een sport cq fruitdrankje. Na diverse smeersels /pillen / oogdruppels en een piratenlapje werd er toch besloten...

7.52
7.52

Waren the all the ways vorige keer nog uitzondering, vanavond was het meer de regel. De avond begon met 3 plus 1 darter. Jawel dieje ene is Pat. Pat was vooral aanwezig voor de geestelijk support. Eind mei wordt Pat geopereerd aan zijn oog, en hopelijk kan zich dan...