Hatseflats

door 19 mei 20132012-2013

Onder het genot van Omroep Brabant op de radio (jammer van de sjoep), vragen om een hawk eye-systeem en een duidelijke mening over Sjalalie Sjalala en Anouk, werd er afgelopen vrijdag een marathon-dartavond gehouden bij Nounauwtutter.

Er zouden deze avond 10 partijen gegooid moeten gaan worden en dus werd iedereen zo vroeg mogelijk opgetrommeld. Uiteindelijk bleken we op dezelfde tijd klaar te zijn als een normale avond waarop we 6 of 8 partijen gooien, dus de partij tussen Mighty Mike en The Power had duidelijk invloed op de snelheid waarmee de wedstrijden werden afgehandeld.

En dan het woord “Hatseflats”. Binnen onze club regelmatig gebruikt bij mooie finishes, pijlen in het hout of grandioze winstpartijen. Maar wat betekent het nu eigenlijk en waar komt het woord vandaan? Het woord Hatseflats is verzonnen door Bert Plagman en dat is sinds 1980 de vaste “stem” van Tommie uit Sesamstraat. Ook “Poehéé!” en “Hutsefluts” zijn door hem bedacht, maar wat het nu eigenlijk betekent? Oké, genoeg over Sesamstraat, laten we ons even op het darten concentreren.

SuperGroover was deze avond onoverwinnelijk en won alle 5 zijn partijen met 3-0. Hierdoor pakte hij voor het derde jaar op rij de titel, maar ook de 10e periode.

Runner-up, maar dan wel één met zevenmijlslaarzen was Blues Brother. Na vele jaren in de onderste regionen van de eindstand te hebben gebivakkeerd, katapulteerde hij dit jaar naar de tweede plek, een topprestatie.

Roedi Fitten kende ook een prima seizoen. Hij gooide 4 maal 180 dit jaar en eindigde op de derde plek in de eindrangschikking.

The Friek, die vorig seizoen nog de rode lantaarn droeg, eindigde dit seizoen op de vierde plek, maar had tot deze speeldag zicht op meer. Verlies in het rechtstreekse duel tegen Fitten deed hem uiteindelijk de das om. Wel gooide hij dit jaar de hoogste uitworp, 118.

Pat Henkie begon het seizoen sterk, maar zakte terug als gevolg van fysieke problemen. Ondanks het feit dat je met je kaak niet hoeft te gooien, gooide dit toch wel duidelijk roet in het eten. Hij probeerde nog de Remia Cup te winnen, maar kwam net iets te kort hiervoor.

Tsja en dan de nieuwkomer in het gezelschap, Daddy Cool. Pakte in zijn eerste seizoen meteen 2 prijzen plus de rode lantaarn. Zowel de Remia Cup als de BB (Buiten Bord) trofee gaan zijn kant op. Met toch een mooi gemiddel van 0,94 punten per wedstrijd een naam om in de toekomst rekening mee te houden.

Hieronder alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden.

PAT HENKIE – SUPERGROOVER0-3
BLUES BROTHER – ROEDI FITTEN3-0
THE FRIEK – SUPERGROOVER0-3
PAT HENKIE – BLUES BROTHER1-3
ROEDI FITTEN – PAT HENKIE3-2
DADDY COOL – SUPERGROOVER0-3
BLUES BROTHER – DADDY COOL0-3
SUPERGROOVER – BLUES BROTHER3-0
SUPERGROOVER – ROEDI FITTEN3-0
THE FRIEK – ROEDI FITTEN2-3

De eindstand van de 10e speelronde staat hieronder.  

 NAAMP1P2P3P4P5TOT
1SUPERGROOVER3333315
2THE FRIEK3230210
3BLUES BROTHER333009
4ROEDI FITTEN303039
5PAT HENKIE300126
6DADDY COOL200035

Laatste nieuws

Smarties en dweilpauzes
Smarties en dweilpauzes

Als er iets is waar Smarties niet goed tegen kunnen, dan is het vocht. Want je ze smelten in de mond, maar ja die is vochtig. Stel, je hebt een darthonk waarvan het dak wat mankementen vertoond en je dus regelmatig dweilpauzes in moete lassen, zodat de baan weer droog...

Terug aan de oche
Terug aan de oche

Vrijdag 5 april jl. troffen we een oude bekende aan in ons darthonk. Franky all the Way was all the way uit Zevenbergen overgekomen om de pijlen te kruisen met een drietal andere NNT-ers. Bedankt weer Franky voor de wijze lessen, waarschijnlijk gaan we er niks mee...

De cliffhanger
De cliffhanger

De avond begon eigenlijk 's middags. Pat Henkie stuurde vanuit de organisatie een noodkreet uit: "zijn er nog stiften?". Gelukkig reageerde Mighty Marco attent, dat hij wel stiften mee zou brengen. Daar zat helaas ook een permanent marker bij en omdat de...

De stoppen zijn gesprongen
De stoppen zijn gesprongen

Ja u leest het goed. Nog voordat er één partij gegooid was, sprongen de stoppen al in ons darthonk. Pat had een elektrische beenwarmer meegebracht, maar daar was de stroomvoorziening in de Veldstraat niet op berekend. Gelukkig bood Blues Brother de helpende hand en...

Bladblazers en bijna alles all the way
Bladblazers en bijna alles all the way

Afgelopen vrijdag was de complete organisatie geveld door ziekte, waarschijnlijk opgelopen tijdens een familiair partijtje voetbal op Sportpark Akkermolen. Diverse leden van de familie Van Hassel in twee verschillende tenues, wind, regen en diverse vriendschappelijke...