Gesloten Open Clubkampioenschappen 2017

door 16 maart 20172016-2017

Op 11 maart jl vonden de eerste gesloten clubkampioenschappen plaats in de geschiedenis van de Nounauwtutters. De organisatie, Roedi Fitten en Daddy Cool, hadden een strak programma opgesteld. Nadat de eerste voorbereidingsfoto’s al op 10 maart in de ether kwamen konden we nu eindelijk van start gaan op 11 maart.

anaf 13:00 was het vrije inloop. Een aantal darters waren er ruim voor 1nen aanwezig. De spanning hing in de lucht, je kon aan alles merken dat dit toernooi serieus werd genomen. Nadat iedereen met een washandje door zijn gezicht was gegaan, haren waren gekamt, kon er worden begonnen. Allereerst was er een fotoshoot georganiseerd door Jessie Hendrikx. Jessie zorgde ervoor dat iedereen weer een ge-update pasfoto kreeg en daarna werd de groepsfoto geschoten. In de wandelgangen gaat het gerucht dat de NouNauwtutters volgend jaar gaan voor de kalender 2018 en dit allemaal voor het goede doel. Na de fotoshoot kon de loting plaatsvinden, dit werd gedaan onder genot van appertaart en cake. Er zou worden gespeeld in een rode en zwarte poule. Iedere poule 4 deelnemers. Daddy Cool had hiervoor 16 kaarten nodig, zodat er geen sprake kon zijn van competitie vervalsing.

Poule rood bestond uit Roedie Fitten, Supergroover,Triple Zero en The Friek. De zwarte poule bestond uit Pat Henkie, Blues Brothers, Franky All the Way en Daddy Cool. In de poules zou een halve competitie worden afgewerkt, best of 5. De verdere format bleef nog onbekend.

Uitslagen poule Rood  
Supergroover-Roedi Fitten 1-3  
Triple Zero – The Friek 2-3   
Roedi Fitten – Tripple Zero 3-0  
The Friek – Supergroover 1-3  
Roedi Fitten – The Friek 3-0  
Supergroover – Triple Zero 2-3  

Uitslagen uitslagen poule Zwart
Franky All the Way – Daddy Cool 3-2
Daddy Cool – Pat Henkie 3-2
Pat Henkie – Blues Brother 3-2
Blues Brother – Frank All the Way 3-0
Daddy Cool – Blues Brother 0-3
Franky All the Way – Pat Henkie 2-3

In de rode poule wist Roedi Fitten alles te winnen, hij had duidelijk op het goede moment gepiekt. In de zwarte poule waren er maar liefst 4 all the ways. Het bleef tot de laatste partij spannend. Uiteindelijk was Pat Henkie de winnaar ondanks grote materiaalpech. In deze poule werd ook 1x de volle 180 gegooid door Franky all the Way!! En Blues Brother realiseerde de hoogste uitworp met 85.

Na de poule was het tijd om een hapje te eten. Er was gezorgd voor diverse soepen, hartige broodjes en nog meer. Nadat de buikjes waren gevuld kon er begonnen en de kwartfinales volgens de oeroude formate nr 1 poule zwart tegen nr 4 poule rood en visa versa.  

Hieronder de kwartfinales plus uitslagen
Roedi Fitten – Daddy Cool  3-2   
SuperGroover – Franky All the Way 3-2   
Tripple Zero – Blues Brother  1-3   
The Friek – Pat Henkie  3-1  

Uit bovenstaande kwartfinales/uitslagen blijkt wel dat het kort bij elkaar ligt. Noemenswaardig was dat Daddy Cool geconfronteerd werd met kramp, dit door vochtgebrek. Speciaal werd er uitgekeken naar de topper tussen SuperGroover en Franky All the Way. Supergroover wist een 2-0 achterstand nog om te buigen in een 3-2 overwinning.

Vanaf de halve finales werd er gespeeld om de best of 7. Zou de conditie een rol gaan spelen? De eerste halve finale was Roedie Fitten – Supergroover. Het verschil was minimaal. Supergroover wist er 3-3 in legs van te maken om uiteindelijk met 4-3 te winnen. In de 2de halve finale nam het The Friek op tegen Blues Brother. The Friek kwam na de poule fase steeds beter in zijn spel, zowel punten score als finishen ging steeds beter. Resultaat was dat The Friek met 4-2 won van Blues Brother.  

De finale werd gespeeld tussen Supergroover en The Friek, allebei uit de rode poule. Was dit dan toch de poules des doods? Ondanks het goede tegenspel van de The Friek wist SuperGroover deze partij met 4-3 te winnen. Na de uitreiking van de wisselbeker en de check volgde de ontlading bij SuperGroover. Helaas kon SuperGroover niet lang meer blijven, de eerste verplichtingen volgden al.

Namens de organisatie iedereen bedankt voor zijn sportieve bijdrage! En hopelijk krijgt SuperGroover volgend jaar de kans om zijn beker te verdedigen.  

Laatste nieuws

De Leste voor seizoen 22-23 en meteen de drukste
De Leste voor seizoen 22-23 en meteen de drukste

Alle 5 darters waren aanwezig, dit omdat Supergroover toch de juiste prio's had gesteld. Even geen repetitie maar lekker (ontspannen) darten. Zoals gewoonlijk werd er afgetrapt met een heerlijk bakje koffie, inclusief drap. De oplossing kan zijn om de nieuwe kan te...

Dubbel 1 het madhouse
Dubbel 1 het madhouse

Eerst een huishoudelijke mededeling. Werd er in het vorige verslag nog melding gemaakt dat de problemen met het koffiezet apparaat zijn opgelost, kan ik nu melden dat dit niet zo is. Dus er kan gesponserd worden voor een nieuw koffiezet apparaat. Vrijdagavond, 9 juni...

He’s back
He’s back

Sinds 25 November uitgeschakeld door een dop van een fles. Ik hoor jullie al denken een kroonkurk van een flesje Lager!! Nee hoor het was een afsluitdop van een sport cq fruitdrankje. Na diverse smeersels /pillen / oogdruppels en een piratenlapje werd er toch besloten...

7.52
7.52

Waren the all the ways vorige keer nog uitzondering, vanavond was het meer de regel. De avond begon met 3 plus 1 darter. Jawel dieje ene is Pat. Pat was vooral aanwezig voor de geestelijk support. Eind mei wordt Pat geopereerd aan zijn oog, en hopelijk kan zich dan...