2e editie van kersttoernooi wederom geslaagd

door 2 januari 20102009-2010

Na het overweldigend succes van vorig jaar werd er al vroeg gestart met het inmiddels traditioneel kerstdarttoermooi. In het bijzijn van onze sponsor werden door een echte fotograaf een heuse fotoshoot gemaakt van de spelers in de door Kluspunt geschonken nieuwe outfits. Heel wat foto’s moesten worden gemaakt om genoeg beeldmateriaal te hebben om een mooi gefotoshopte foto samen te stellen, die je inmiddels niet meer kunt downloaden op onze website.

Dat het wel degelijk ergens om gaat bleek wel bij aanvang, Fitton had speciaal voor deze avond mede in verband met de weersomstandigheden zijn TT punten laten steken, maar bij het ingooien voelde het niet goed. Omdat het nog voor sluitingstijd was, spoedde hij zich naar de winkel en liet hij toch maar zijn oude vertrouwde 501 punten zetten en hij was net op tijd terug voor de loting. Ook de loting werd geheel onpartijdig verricht door hoofdsponsor Jan van Leeuwen himself, al was voor mij een raadsel waarom net als bij de UEFA er uit verschillende schalen moest worden gepakt.

Het eindresultaat was dat er twee poules waren met 5 deelnemers, die een halve competitie moesten gooien, beginnen met tictacs, daarna 501 en bij gelijke stand moest dubbel-in 301 dubbel uit de beslissing brengen. De stemming zat er al snel in en de hoofdprijs werd al voor aanvang ontkurkt en opgedronken. Ik vind het allemaal wel wat voorbarig om alle vijf de flessen rode wijn, want dat was de prijs voor de winnaar, soldaat te maken voor de finale is gegooid.

In poule A was er haast bij de eerst partij al een verrassing, Fitton verslikte zich bijna in Friek the Sjiek, maar werd op het laatste moment toch wakker. Terwijl Supergroever verrassend het onderspit moest delven tegen Red Sonja en ook tegen Sjiek The Friek moest hij toch een setje laten liggen. Het ging stevig tegen elkaar op in poule A, maar toch was het Fitton die eind winnaar was met 10 punten, Supergroever was tweede met 7 punten, Red Sonja derde met 6 punten, Pat Henkie vierde met 5 punten en Sjiek The Friek vijfde met 2 punten.

In de B-poule was het niet minder spannend, maar deden de cracks wel wat ze moesten doen en gaven hun tegenstanders maar weinig kans. Wel moest Franky All The Way verrassend een setje afstaan aan DPV-er Yvonne. Eindresultaat was een gedeelde eerste plaats voor The Friek en Franky All The Way, waarbij het onderling resultaat beslissend was in het voordeel van Franky. BB moest genoegen nemen met een derde plaats, Yvonne met een vierde en Sil met een vijfde plaats. Omdat de lekker hapjes bijna op waren werd er door de toernooi commissie besloten om over te gaan tot de eindronde, nummers 5 uit de poules tegen elkaar, nummers 4 enzovoort.

Sil en Sjiek The Friek mochten strijden voor plaats negen en tien, waarbij Sil aan het langste eind (3-0) trok en negende werd. Pat won nipt (2-1) van Yvonne en legde beslag op de 7e plaats. BB liet niet met zich spotten en versloeg Red Sonja (2-1). Supergroever was ditmaal de betere dan The Friek en de grote finale was tussen de broers Roedi Fitton en Franky All The Way, geheel toevallig ook de organisatoren van dit geweldige evenement. De inzetten in China waren vooraf erg hoog en Pat Henkie had een kort lijntje met het thuisfront. In een bloedstollende finale was het Franky die Roedi met zijn ingestudeerde dansje van zijn à propos af wist te brengen en met zijn favoriete D-7 de wedstrijd wist te beslissen.

De fantastische prijsuitreiking door Pat Henkie zullen maar weinige van ons vergeten, de prijzen waren al op alleen de tas waarin de flessen zaten was nog over om de lege flessen mee naar de glasbak te nemen. Na iedereen die ook maar iets had gedaan te hebben bedankt werd het afgesloten met een dansje en een polonaise en de winnaar werd op de schouders genomen.

Hieronder enkele sfeerbeelden die werden gemaakt.

Laatste nieuws

De Leste voor seizoen 22-23 en meteen de drukste
De Leste voor seizoen 22-23 en meteen de drukste

Alle 5 darters waren aanwezig, dit omdat Supergroover toch de juiste prio's had gesteld. Even geen repetitie maar lekker (ontspannen) darten. Zoals gewoonlijk werd er afgetrapt met een heerlijk bakje koffie, inclusief drap. De oplossing kan zijn om de nieuwe kan te...

Dubbel 1 het madhouse
Dubbel 1 het madhouse

Eerst een huishoudelijke mededeling. Werd er in het vorige verslag nog melding gemaakt dat de problemen met het koffiezet apparaat zijn opgelost, kan ik nu melden dat dit niet zo is. Dus er kan gesponserd worden voor een nieuw koffiezet apparaat. Vrijdagavond, 9 juni...

He’s back
He’s back

Sinds 25 November uitgeschakeld door een dop van een fles. Ik hoor jullie al denken een kroonkurk van een flesje Lager!! Nee hoor het was een afsluitdop van een sport cq fruitdrankje. Na diverse smeersels /pillen / oogdruppels en een piratenlapje werd er toch besloten...

7.52
7.52

Waren the all the ways vorige keer nog uitzondering, vanavond was het meer de regel. De avond begon met 3 plus 1 darter. Jawel dieje ene is Pat. Pat was vooral aanwezig voor de geestelijk support. Eind mei wordt Pat geopereerd aan zijn oog, en hopelijk kan zich dan...